Jelmer Hoekstra rijdt zich in de kijker op de 'Vilamoura Champions Tour'

Jelmer Hoekstra rijdt zich in de kijker op de 'Vilamoura Champions Tour'
In het Portugese Vilamoura is ondertussen al de derde week van de 'Vilamoura Champions Tour' aangebroken. Met vandaag vooral proeven voor jonge paarden op het programma.

Bij de zevenjarige paarden won de Belgische ruiter Kevin Gielen de proef met de KWPN-merrie E La Carla H (v. Cantos). Gielen reed de merrie foutloos door het basisparcours en ook in de barrage wist hij het zonder fouten te doen. In een tijd van 40.91 seconden kwam hij door de chrono. Hij was zo een seconde sneller dan Doron Kuipers en Baloubet du Rouet nakomeling Elcapone M. Zij reden hun barrage foutloos rond in exact 42 seconden. Op de derde plaats zagen we opnieuw een landgenoot. Jelmer Hoekstra reed de bruine ruin Enjoy (v. Viceroy T) foutloos rond in 42.23 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Darragh Kenny met Valentino d'Elte (v. Castronom Z*de Hus) en Luis Sabino Gonçalves met Twix V Overis Z (v. Toulon). Zij bleven foutloos in 42.27 seconden en 42.66 seconden.

Jelmer Hoekstra zorgde voor een Nederlandse overwinning bij de zesjarigen. Met For President (v. Numero Uno) reed hij een super snelle barrage en wist hij dat ook nog eens foutloos te doen. Met een tijd van 35.82 seconden was hij maar liefst drie seconden sneller dan de tweede. Deze tweede plaats was voor de Brit Ben Maher, die de Toulon nakomeling F One Usa reed. Ook zij wisten foutloos rond te komen, maar dan in 38.52 seconden. Jelmer Hoekstra werd ook nog eens derde met de KWPN-merrie Fast Forward (v. Zidane). Met deze merrie bleef hij foutloos in een tijd van 39.14 seconden.

Rafael Dinis Rocha (Focus) en Kevin Gielen (Dexter) vervolledigden de top vijf. Zij kwamen foutloos door de finish in 40.81 seconden en 40.89 seconden.

Bij de vijfjarigen was de winst voor de Nieuw-Zeelandse Lisa Cubitt en Oaks Clovelly. Zij kwamen in de barrage foutloos rond in 31.79 seconden. De Brit Barry Dove werd tweede met Cassdini. Op de derde plaats zagen we Pascal Levy en de Toulon-nakomeling La Roshel.

Klik hier voor alle resultaten.