Harrie Smolders blijft de beste Nederlander op de 'Longines Ranking'

Harrie Smolders blijft de beste Nederlander op de 'Longines Ranking'
Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe wereldranglijst. Afgelopen weekend werd die van de dressuur al gepubliceerd en vandaag werd die van het springen online gezet. Er zijn niet echt extreem grote veranderingen op te merken met het outdoor seizoen dat op zijn einde liep.

Christian Ahlmann blijft op de eerste plaats staan. Door onder andere zijn mooie prestaties in Spruce Meadows, waar hij vierde eindigde met het Duitse team in de Nations Cup en in Barcelona, waar hij met het team de Nations Cup finale won kan hij deze leiderspositie behouden. Simon Delestre begint wel dichter bij de leider in de buurt te komen. Hij stijgt nu van een derde naar een tweede plaats. Kent Farrington zakt hierdoor terug naar de derde plaats. De top vijf wordt verder aangevuld door Mclain Ward en Eric Lamaze.

Daniel Deusser wisselt van plaats met Penelope Leprevost waardoor hij nu op de zesde plaats komt te staan en zij zevende wordt. Marcus Ehning komt de top tien binnen op een negende plaats. Vorige maand zagen we hem nog op de elfde plaats.

Harrie Smolders stijgt van de vijftiende naar de dertiende plaats. Hij is zo momenteel de beste Nederlander op de 'Longines Ranking'. Ook Maikel van der Vleuten stijgt enkele plaatsen. Hij komt de top dertig binnen op plaats 28.

Klik hier voor de volledige ranking.