Jarige Niels Bulthuis trakteert zichzelf op overwinning bij de Peelbergen

Jarige Niels Bulthuis trakteert zichzelf op overwinning bij de Peelbergen
Het was net een jarige Niels Bulthuis die zichzelf op een overwinning trakteerde bij de Peelbergen. In de CSI1* rubriek over 1.20m sprong de jonge ruiter naar de eerste plek op het podium. Belg Thomas Mertens werd tweede en Lars Kersten nam de derde plaats in.

Achtien combinaties kwamen terug in de barrage van de Eye Watch Security Prijs. Daar was het Bulthuis die met S.F. Zendo (v. Heartbreaker) de concurrentie op afstand wist de houden met een snelle foutloze rit in 34.01 seconden. "Zendo heb ik al een tijdje. Het is echt mijn maatje, hij doet alles voor mij." looft de jarige winnaar zijn KWPN ruin.

Mertens kwam met de KWPN'er Gandhi (v. Zirroco Blue VDL) na een vlotte rit van 34.68 seconden. Daarmee was de ruiter nét iets sneller als Nederlander Lars Kersten en E Umonia R (v. Rupert R). In het zadel bij de KWPN merrie klokte Kersten een rit die 0.22 seconden langzamer was als zijn Belgische voorganger. De rest van de top 5 zag er internationaal uit met een vierde plaats voor de Brit Alex Barr en de Noorse Kristine Seierstad op de vijfde plaats.

In de 1.35m rubriek op de East arena was het Knape die voor Nederland in de prijzen sprong. In het zadel bij de KWPN ruin Dustin (v. Ustinov) kwam hij als tweede over de finishlijn in een rit van 64.10 seconden. Nieman was opgewassen tegen de ervaren Britse ruiter Jonahtan Dixon en de BWP ruin Gantico (v. Canturo). Het duo kwam meer dan twee seconden sneller over de eindsteep als de concurrentie. De Belgische Boy-Adrian van Gelderen eindigde als derde met zijn Babe W Z (v. Big Star).

Kijk hier voor alle resultaten.