Gerben Morsink net naast het podium in 1.45m Z-tour rubriek

Gerben Morsink net naast het podium in 1.45m Z-tour rubriek
Daarnet was het de Luxemburer Victor Bettendorf die in de CSI2* 1,45m op de Z-Tour in Lanaken naar overwinning sprong. Hij boekte de nipte op Braziliaan Pedro Veniss die tweede werd voor Wouter Devos die de derde plaats innam.

Achttien van de 53 deelnemers bleven foutloos in reden door naar de tweede-fase om op jacht teg aan naar de eindoverwinning. Bettendorf ging uiteindelijk aan de haal met de winst na een vliegende rit van 27.31 seconde met zijn Colchique du Gibet (v. Chacco-Blue). Hij verwees daarmee de Brazilliaan die al even aan de leiding ging naar een tweede plaats. Veniss en de 11-jarige merrie Anaya Ste Hermelle (v. Andiamo), die hij pas sinds oktober onder het zadel heeft, hadden ruim één tienden van een seconden langer nodig en werden tweede.

De derde plaats ging naar thuisruiter Wouter Devos die op Tonik Hero (v. Ogano Sitte) 27.92 seconden nodig had om foutlos door het parcours te gaan. Als één van de laatste starters deed Gerben Morsink nog een poging met eigen fokproduct Clintino (v. Clinton) om de tijd te verbeteren. Maar de Twentenaar had met een rit in 28.31 seconden ruim een seconden langer nodig als Bettendorf.

De top vijf werd compleet gemaakt door dde Belgische ruiter Gilles Dunon. Hij sprong met de SBS hengst Valentio du Val du Geer (v. Kashir Van Schuttershof) in 29.07 seconden naar de finish.

Kijk hier voor alle resultaten.