Irene van den Hof glundert op Hippiade

Irene van den Hof glundert op Hippiade

De strijd in de klassen Z en ZZ springen leverde waardige kampioenen op de pony Hippiade in Ermelo. Enrico van Manen zegevierde in de klasse ZZ springen, terwijl Irene van den Hof met het kampioenslint in de klasse Z huiswaarts keerde. Voor Saskia Brinkman betekende de titel in de categorie C haar tweede van de dag.





Sport van de bovenste plank; zo kan de Luzac Prijs klasse ZZ springen categorie D/E op de Hippiade in Ermelo het beste omschreven worden. De spannende ontknoping werd uiteindelijk in het voordeel van Enrico van Manen met Emilinda beslecht, die met een barrage uit het boekje koelbloedig zijn eerste KNHS-titel in zijn carrière opeiste.

“Het kampioenschap verliep heel goed. Emilinda voelde in beide manches heel goed aan. In de barrage heb ik niet echt een tactiek voor ogen gehad. Gewoon gasgeven”, lacht de ruiter. Sinds anderhalf jaar rijdt Van Manen, die getraind wordt door Michel van der Knaap, de merrie nu en dat gaat zeer voorspoedig. “Afgelopen jaar zijn we voor het eerst internationaal gestart. Ik mag nog een jaar bij de pony’s internationaal starten, dus dat ga ik ook zeker doen.” Grote toekomstplannen heeft de ruiter nog niet. “Ik zie wel hoe het allemaal loopt, ik heb daar nog niet echt over nagedacht.”, zegt Van Manen bescheiden, die niet veel later traditiegetrouw een nat pak haalde in de sloot.

Z springen
Onder het toeziend oog van vader Gert snelde Irene van den Hof op de Hippiade in Ermelo naar de kampioenstitel in de Hartog Prijs klasse Z springen categorie D/E. “Ik had deze titel helemaal niet verwacht. Ik zag deze wedstrijd eigenlijk meer als een oefenrondje”, is de amazone na afloop enthousiast.

Z springen cat. C
Aan de hegemonie van Saskia Brinkman lijkt geen einde te komen. Vorig jaar veroverde de jonge amazone met haar C-pony Hentel al de KNHS-titel in de klasse M springen. Afgelopen winter voegde ze in de klasse Z een kampioenslint aan haar palmares toe. Of dat nog niet genoeg was prolongeerde de combinatie vanochtend op de Hippiade in Ermelo in de Pavo Prijs in diezelfde klasse de titel.