110.000 euro voor veilingtopper Vechta. Bij springveulens eveneens Cornet Obolensky die topper levert

110.000 euro voor veilingtopper Vechta. Bij springveulens eveneens Cornet Obolensky die topper levert
Niet alleen in Zandhoven (Foal Auction 111) maar ook in Vechta werd er gisteravond geveild. De jaarlijkse veulenveiling van het Oldenburger Verband kon op heel wat enthousiasme rekenen. Het topveulen bracht maar liefst 110.000 euro op. De donkerbruine Florenziko verhuist binnenkort naar Oostenrijk voor dit recordbedrag.

Het hengsveulen Florenzika stak met kop en schouder uit boven de andere veulens. De Franziskus-zoon, Franz Werner wisselt van eigenaar voor 65.000 euro. Zowel het twee als het drie na duurste veulen komt uit de stallen van Georg Sieverding uit Emstek. Bij 60.000 euro viel de hamer voor een ambitieuze ruiter uit Denemarken voor het merrieveulen Monasteria (v. Sir Donnerhall I). Het merrieveulen Silverdream (v. Escolar) bracht 50.000 euro op.

Bij de springveulens lag het topbedrag een stuk lager. Het duurste springveulen, Confed Cup was net als in Zandhoven eveneens een nazaat van Cornet Obolensky. Confed Cup verhuist naar Springstall Heinrichs voor een totaal van 36.000 euro.

Van de 106 veulens in de catalogus werden er daadwerkelijk 94 verkocht. De 94 veulens werden voor een gemiddeld bedrag van ongeveer 16.000 euro verkocht. Van die 94 veulens vertrokken er 42 over de Duitse landsgrenzen.