Internationaal Podium in 1e GP kwalificatie te Basel

Internationaal Podium in 1e GP kwalificatie te Basel
De laatste proef van de dag in Basel werd gebouwd op een hoogte van 1.50m. In deze internationale hoofdproef, tegelijkertijd eerste kwalificatie voor de Grote Prijs op zondag, overtuigde de Duitse Hans-Dieter Dreher met Cool and Easy de winst op zijn naam.

Als een van de latere starters in het klassement nam Dreher met een ideale ronde de winst van Michael Whitaker af. De grote galop van zijn Holsteiner schimmel Cool and Easy (v. Contender) en korte lijnen gaven de Duitser de voorsprong. Het duo wist met een tijd van 54,29 seconden de winst halen. Michael Whitaker, die met de 15-jarige Viking (v. Jacomar) aan de start verscheen stopte de klok bij 54,53 seconden. Het internationaal podium werd afgerond door de Franse springruiter, Simon Delestre. Samen met de Kannan - zoon Sultan du Chateau noteerde Delestre een tijd van 55,13 seconden.

De Zwitser Romain Duguet en Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago) veroverden met een foutloze ronde in 55,57 seconden plaats vier. Stephex - ruiter Daniel Deusser sluit de top 5 met de 10-jarige BWP'er Hidalgo SX (v. Quadrillo) en 56,22 seconden.

Als enkele Nederlander bleef ook Maikel van der Vleuten foutloos. Met de 11-jarige Hannoveraner Salomon (v. Stolenberg) kwam hij binnen en tijd van 62,82 sekonden over het finish en eindigde op een 18e plaats.