Ijzersterke Gert-Jan Bruggink scoort in Samorin

Ijzersterke Gert-Jan Bruggink scoort in Samorin
Er waren heel wat inschrijvingen voor de Longines Ranking rubriek tijdens de tweesterren wedstrijd in Samorin. Daarom werd de proef opgesplitst in twee 1.45m rubrieken. Telkens ook tellend als kwalificatie voor de Grote Prijs, later deze week.

In het eerste deel haalde de Italiaanse Luca Coata de overwinning. Op de rug van de Quite Easy-dochter, Quite Beauty sprong de springruiter naar de winst in 65,47 seconden. Coata bleef zo nipt voor op Nederland's Gert-Jan Bruggink met de 9-jarige ruin, Casparo (v. Calato).  Bruggink klokte foutloos af in 65,84 seconden.

De Russische Ekaterina Petrochenkova en Albany (v. Adlantico As) volgde op de derde plaats. De Top vijf werd afgewerkt door Marcel Wolf met de Belgisch gefokte Hautain van T Paradijs (v. Quadrillo) op vier en Rene Lopez met Desitiny's Child (v. Sandro Boy) op vijf.

In het tweede deel was er geen stoppen aan Constant Van Paesschen.  Samen met Stoeterij van de Helle's 10-jarige Casall-zoon, Compadre van de Helle snelde hij naar de overwinning in 68,60 seconden. Van Paesschen ging zo Eugenio Garza Perez (Bariano, v. Jetset -D) en Rebecca McGoldrick (Horatio van Erpekom) voor.

De top vijf werd verder afgewerkt door Jamie Wingrove (Bart VI, v. Lord Z) en Dominique Hendrickx met de Rexar du Houssoit-zoon, Bacardi les Hauts.

Klik hier voor de resultaten