Het Marokkaanse team voor de WEG in Tryon is gekend

Het Marokkaanse team voor de WEG in Tryon is gekend
Het Marokkaanse team voor de Wereld ruiterspelen in Tryon is officieel bekend gemaakt en het land zal goed vertegenwoordigd zijn. Zowel Leina Benkharaba en El Ghali Boukaa hebben hun kwalificatie gekregen na hun sterke prestaties in de CSI4* Grand Prix van Bourg-en-Bresse.

Deze twee ruiters vervolledigen dus het team en sluiten aan bij de eerder geselecteerde Abdelkebir Ouaddar en Samy Colman.

De coach van het team, Marcel Delestre is enorm verheugd met het nieuws. "Ik ben in de wolken, ik droom met mijn ogen open! In Bourg-en-Bresse hebben ze elk hun deel gespeeld, ik ben niet zacht en makkelijk met hen geweest. Bij het binnenrijden van de piste vroeg El Ghali me, afgaand op mijn strenge blik, of hij iets misdaan had. Mijn antwoord was 'Neen, je hebt recht op vier strafpunten, geen vijf of zes. Laat het beste van jezelf zien.' Meer niet. Aan Leina vroeg ik om nogmaals aan iedereen te bewijzen dat ze een uitstekende amazone is en dat alles goed gaat voor ons.Het was een doel dat in de ogen van velen onmogelijk leek voor ons, maar we hebben het bereikt door onze paarden de nodige aandacht te schenken. Ze hebben één voor één uitstekend gepresteerd. "

"Nu komen er andere parameters bij kijken, eerst krijgen de ruiters en paarden rust alvorens naar Barcelona te trekken."

"In Tryon ben ik niet van plan een figurantenrol te spelen, het doel is de top tien te halen. Men moet nooit opgeven en in dromen blijven geloven! Ik ben trots op iedereen, op Marokko en op het hele team."