Jody Van Gerwen imponeert tijdens Concours Hippique Bergen op Zoom

Jody Van Gerwen imponeert tijdens Concours Hippique Bergen op Zoom
Tijdens het Pinksterweekend hebben we kunnen genieten van vier dagen mooie paardensport tijdens Concours Hippique Bergen op Zoom. De horeca terrassen stonden vol toeschouwers, de fair werd druk bezocht, het publiek was enthousiast en de kinderen konden zich helemaal uitleven in het kinderdorp.
Het debuut van de aller jongste ruiters verliep vlekkeloos, de Para dressuurruiters hebben genoten van hun eerste deelname op dit terrein en de winst in de KNHS Hartog Lucerne jeugdruiters competitie ging naar Siebe Leemans met zijn pony Everest Albert. Het commentaar werd verzorgd door de voorzitter Teun van den Broek van Concours Hippique Bergen op Zoom.
“Siebe kreeg van mij een 8,5 voor de wijze van rijden en een 8 voor houding en zit. Zijn rit was vanaf begin tot aan het eind compleet onder controle en kon hij in complete balans zijn rit voltooien. Daardoor was het erg prettig om naar te kijken!“.

Op zondag en maandag konden de volwassenen hun hart ophalen want er moest volop gestreden worden voor de diverse wisselbekers zowel in het dressuur als in het springen. De Vergouwen wisselbeker in de klasse M ging dit jaar bijna naar buurland België. Ook al reed Mike Hosewol met zijn Anette (v. Quasimodo Z) een zeer snelle tijd maar moest zijn plek afgeven aan Dirk Vinckx met Floor (v. Zirocco Blue VDL).

De Johannes Hussem beker (overkamping dressuur Z2) staat dit jaar op de schoorsteen van Elise van Nispen. Zij reed Eros (v. Citango) naar de eerste plaats met een score van 66,18%. De Albert Martens beker (overkamping dressuur Z1) mag ook voor een jaar pronken in de prijzenkast van Annemieke van Venrooij-Mathijssen. Haar Blom’s Hotmail (v. Apache) was in vorm en daardoor wonnen zij ruimschoots.

Aan het slotstuk “de Grote Prijs, 1.40m” deden in totaal 13 ruiters mee. Parcoursbouwer Rens Wondergem had het ze wederom lastig gemaakt. Twee combinaties wisten de eindstreep te halen zonder fouten. De barrage ging tussen Jody van Gerwen met Dendola en Brian Kommers met Twist Her. Brian ging als eerste van start en wilde geen risico’s nemen en ging dus voor een foutloze barrage. Daarentegen ging Jody de aanval in en met een verschil van meer dan 3 seconden mocht zij de sjerp omhangen en de prijzen in ontvangst nemen die werd aangeboden door de Gemeente van Bergen op Zoom.

Inmiddels is alles in het stadspark “Kijk in de Pot”opgeruimd en kijken wij alvast weer uit naar de 116ste editie in juni 2019, u komt dan toch ook?