Hendrik-Jan Schuttert wint op overtuigende wijze de Grote Prijs van Salland

Hendrik-Jan Schuttert wint op overtuigende wijze de Grote Prijs van Salland
In het Nederlandse Salland werd de 2* Grote Prijs over een hoogte van 1m45 zojuist verreden. Het parcours stond enorm pittig gebouwd, en er werden op alle sprongen wel fouten gemaakt. Slechts vijf combinaties slaagden erin om dit parcours foutloos rond te komen. Het werd dan ook een nagelbijtende barrage.

Uiteindelijk werd de waarheid achter het gezegde "de laatsten zullen de eersten zijn" nog maar eens bewezen. Henrik-Jan Schuttert kwam met zijn KWPN ruin Balboa HS (v. Tygo) als laatste de ring in. De ene combinatie na de andere had de tijd intussen al verbeterd, dus de druk lag hoog. Schuttert reed zijn ruin razendsnel door de barrage en nam daarbij alle mogelijke risico's, en dat werd beloond. Hij klopte foutloos af op 38,14 seconden, en die tijd was ruim een seconde sneller dan zijn voorganger. Zo schreef Hendrik-Jan Schuttert de Grote Prijs van Salland op zijn naam.

Kristian Houwen kwam wel heel dichtbij.Met de KWPN hengst Edinburgh (v. Vleut) was hij razendsnel. Uiteindelijk kwamen ze binnen in een tijd van 39,16 seconden, en dat leverde hen een mooie tweede plaats op. De top drie werd vervolledigd door Mexico met Ernesto Canseco en Celebrity VDL (v. Indoctro).

De aller snelste tijd (36,37 seconden) werd neergezet door Maria Hjorth Frederiksen en de Diamant de Semilly nakomeling Duble. Zij kregen jammer genoeg een fout onderweg, en zo kelderden ze naar de vierde plaats. Ook Vincent Geerink vloog met Eranta (v. Warrant) door de barrage, maar een springfout verwees hen naar de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag