Grandorado TN met negens vooraan in Blom's hengstencompetitie

Grandorado TN met negens vooraan in Blom's hengstencompetitie
Het was het dagje van winnaars op herhaling in Roosendaal. In de klasse L kwam opnieuw toptalent Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) onder Willem Greve met de hoogste punten naar voren. Global Express (v.Oriënt Express) werd tweede, en Gaspahr (v.Berlin) bezette plaats drie.

Juryleden Marc van Dijck en Pieter Kersten konden in de Blom Hengstencompetitie klasse L veel achten en enkele negens kwijt in de top van de klassement. Over de winnaar bestond geen enkele twijfel. De KWPN-goedgekeurde hengstGrandorado TN (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite IBOP-spr EPTM-spr v.Carolus II, fokkers M. Rietberg uit Holten en D.J. Verhoeven uit Holten) kreeg onder Willem Greve in de eerste ronde een 8,5 voor het springen en een 9 voor de rijderij. In de tweede ronde stak de jury tweemaal een 9 in de lucht.

“Wat een paard! Hij doet alles heel simpel, heeft een goede galop, veel balans en een goede motor erin. Hij springt met een flinke slag erin, bukt goed en er wacht hem zonder twijfel nog een mooie toekomst”, sprak Marc van Dijk. Ook Willem Greve kon genieten van zijn ritten: “Hij was fris zat vandaag, dat begon op het voorterrein al. In de tweede ronde ontspande hij iets meer waardoor ik met wat meer been kon rijden, en dan springt hij extra. Het is een abnormaal goed paard, een machine! Het is nu alleen maar zaak om hem goed te managen want hij lijkt over alle kwaliteiten voor het grote werk te beschikken. Het zou mooi zijn als hij dezelfde weg als Carambole kan bewandelen. Een wedstrijd als deze is belangrijk maar we hebben het vizier wel duidelijk op de lange termijn.”

De tweede plaats werd ingenomen door de goed springende, patente en zeer voorzichtige KWPN-goedgekeurde hengstGlobal Express (Oriënt Express uit Dame Ricard v.Laudanum xx, fokker E.A.R.L. Haras de la Gisloterie uit Sainte Marguerite d’Elle) onder Lennard de Boer. Hij kreeg een 8 voor het springen in de eerste ronde, samen met een 8,5 voor de rijderij. In de tweede rit behaalde hij tweemaal een 8,5.

De derde plek ging naar de goed springende KWPN-goedgekeurde hengst Gaspahr (Berlin uit Costa keur sport-spr v.Tangelo van de Zuuthoeve, fokker C.J.P. Helderman uit Weerselo) onder Pieter Keunen. De goed rijdbare hengst sprong met veel afdruk en vermogen. Hij kreeg drie achten en een 8,5. De KWPN-goedgekeurde hengst Gullit HBC (Cantos uit C’Est La Vie keur IBOP-spr sport-spr v.Namelus R, fokker H. de Roover uit Strijbeek) onder Monique van den Broek maakte eveneens een goede indruk en werd vierde.

foto: Willem Greve met Eldorado van de Zeshoek tijdens het NK in Mierlo