Dujardin wint voor vijfde opeenvolgende keer, Minderhoud derde in London

Dujardin wint voor vijfde opeenvolgende keer, Minderhoud derde in London
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar  heeft Charlotte Dujardin heeft de Reem Acra FEI World Cup ™ Dressuur Grand Prix voor thuispubliek in een volgepakt  Olympia gewonnen.

Ook zonder gouden paard Valegro, waarmee Dujardin de laatste vier Grand Prixs in London won, zien we dat de Britse amazone van uitzondelijke klasse is.  Dit jaar zadelde ze Uthopia en stuurde hem naar een fraaie score van77,46%. De 14-jarige dekhengst die net als Valegro eigendom van Carl Hester is was voor het laats nog te zien tijdens voor Grand Prix op de Royal Windsor Horse Show 19 maanden geleden, daar was het nog Hester zelf die de teugels in handen had en op de hoogste trede van het podium stond.

"Het was een risico om hier te komen met Uthopia. Olympia heeft veel sfeer en je kan niet zomaar elk paard menemen. Maar hij heeft een geweldig temprament en ik ben dolgelukkig met de overwinning." zei Dujardin tijdens de persconferentie.

Uthopia kwam terug met Dujardin alsof hij nooit weg was geweest, moeiteloos ging de combinatie in een nagenoege foutloze proef vol expressie naar de eerste plaats. Hester kon met Nip Tuck zelf niet tippen aan de score van zijn protegé. Ondanks de zeer fraaie piaffe en finisht het duo op 76,66% , goed voor de tweede plaats.

"Het was ook leuk om een ​​ander paard uit te brengen. Het neemt de druk op Valegro wat weg en geef een ander paard kans om zich op het hoogste niveau te tonen", aldus Dujardin, die nu overweegt om Uthopia mee te nemen naar Amsterdam.

Hans Peter Minderhoud, die vaak sterk presteert  in Olympia,  zet met Glock’s Flirt een sterke proef neer.  In de gewaagd gereden proef verloor de 10-jarige Florestan ruin naar het einde van de proef wat zijn evenwicht, ritme en takt waardoor waardevolle punten bleven liggen en Minderhoud uiteindelijk met een score van 76,12% derde werd., te zijn een nabijgelegen derde.