Global Champions benoemt Gus Henderson tot Chief Revenue Officer

Global Champions benoemt Gus Henderson tot Chief Revenue Officer

Global Champions, de organisator van de meest dynamische paardensportserie ter wereld, kondigt met trots de benoeming aan van Gus Henderson als de nieuwe Chief Revenue Officer, met onmiddellijke ingang. Henderson sluit zich aan bij Global Champions met een indrukwekkende loopbaan op het gebied van commerciële partnerschappen en mediadistributie over de hele wereld.


Gus Henderson brengt meer dan twee decennia aan onschatbare ervaring mee op het gebied van commerciële partnerschappen en mediadistributie in de regio Azië-Pacific, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Zijn meest recente functie was als Commercieel Directeur bij The All England Lawn Tennis Club (AELTC), waar hij commerciële activiteiten leidde en authentieke partnerschappen stimuleerde voor de wereldwijd toonaangevende tenniswedstrijden, Wimbledon.

Voorafgaand aan zijn rol bij Global Champions bekleedde Gus belangrijke posities bij Universal Music Group, WME/IMG en WWE, waar hij zijn expertise en effectiviteit toonde in het stimuleren van omzetgroei via strategische partnerschappen, merkcollaboraties en betrokkenheid van atleten.

Als Chief Revenue Officer bij Global Champions zal Gus een sleutelrol spelen bij het afstemmen van omzetstrategieën op de kernwaarden, merkvisie en overkoepelende filosofie van de organisatie. Met zijn wereldwijde perspectief en uitgebreide expertise zal Gus nauw samenwerken met het uitvoerend team om partnerschappen te cultiveren en strategische kansen te benutten om de merkvisie van Global Champions verder te versterken.

Jan Tops, President en Oprichter van Global Champions, uitte zijn enthousiasme over de toetreding van Gus Henderson tot het team, en verklaarde: "We zijn verheugd om Gus Henderson welkom te heten bij het Global Champions-team. Zijn uitgebreide ervaring en bewezen staat van dienst op het gebied van inkomstengeneratie binnen de sport- en entertainmentindustrie maken hem een onschatbare aanwinst voor ons leiderschapsteam."

Gus Henderson, reagerend op zijn nieuwe rol, zei: "Ik ben verheugd om aan dit spannende avontuur met Global Champions te beginnen en bij te dragen aan het voortdurende succes ervan. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde team en onze gezamenlijke expertise in te zetten om de organisatie naar nieuwe hoogten te tillen."

De benoeming van Henderson markeert een belangrijke mijlpaal voor Global Champions, terwijl het blijft innoveren en zijn wereldwijde aanwezigheid in het paardensport-, sport- en entertainmentlandschap uitbreidt.


Bron: Persbericht