Cathrine Dufour's Vianne krijgt een nieuwe ruiter voor de Paralympische Spelen

Cathrine Dufour's Vianne krijgt een nieuwe ruiter voor de Paralympische Spelen

NorCordia heeft besloten om de 8-jarige merrie Vianne, voorheen bereden door Cathrine Laudrup-Dufour, toe te wijzen aan de succesvolle para-dressuurruiter Kate Shoemaker, in de hoop deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Vianne, een Hannoveraans gefokte merrie (Vitalis/Ramiro's Bube/De Niro), gefokt door NorCordia's Catherine Haddad, heeft in het afgelopen jaar indruk gemaakt op het internationale toneel.

Kate Shoemaker, een bekroonde Amerikaanse para-dressuurruiter, staat momenteel bovenaan de FEI-wereldranglijst voor graad IV. Shoemaker, die eerder individuele medailles heeft gewonnen op grote evenementen zoals de Wereldruiterspelen in Tryon en de wereldkampioenschappen in Herning, ziet in Vianne een potentieel partner voor toekomstige wedstrijden en hoopt zelfs op een plekje in het Paralympische team.

Na een succesvolle carrière met haar voormalige paard Solitär, dat nu met pensioen is, ziet Shoemaker Vianne als een veelbelovend nieuw lid van haar team. Vianne is onlangs verhuisd naar Hof Kasselmann in Duitsland, waar ze zal worden getraind onder leiding van Nicole Wego-Engelmeyer. Shoemaker kijkt uit naar een druk competitiejaar in 2024 en is dankbaar voor de steun van NorCordia, haar familie en haar team.

Met deze nieuwe samenwerking hoopt NorCordia opnieuw haar stempel te drukken op het wereldtoneel van de para-dressuur, terwijl Shoemaker en Vianne zich voorbereiden op een veelbelovend seizoen en mogelijk een kans op Paralympisch succes.Bron: Ridehesten