Franse thuis-winst in St Lo's GP kwalificatie

Franse thuis-winst in St Lo's GP kwalificatie
Op de late zaterdag avond werd er op de CSI2* wedstrijd in het Franse Saint Lo de Prix Genes Diffusion verreden. Uiteindelijk zag het publiek ook een Fransman voorop op het podium staan: Gregory Cottard won de 1.45m - proef zonder barrage voor de Ier Dermott Lennon en Adeline Hecart.

Cottard won de proef met zijn Selle Français merrie Regate d'Aure (v. Robin li Z) met bijna drie seconden afstand op zijn opvolger. Door een strafpunt-vrije rit binnen 55:35 seconden claimde het duo de overwinning in de Prix Genes Diffusion en het prijsgeld van 6250€. De Ier Dermott Lennon en de Chatman - dochter Fleur IV kwamen binnen 58:24 seconden door de finish en werden tweede voor de Franse amazone Adeline Hecart, die met Question d'Orval (v. Rosire) haar ronde zonder fouten binnen 58:76 seconden afmaakte.

Christophe Vanderhasselt en de BWP - merrie Identity Vit Seroel (v. Air Jordan Z) zorgden voor de beste belgische prestatie. Het duo bleef eveneens foutloos en eindigde met 59:82 seconden op de vierde plek. Aymeric De Ponnat en schimmel Chanel (v. Up to Date) makten met een tijd van 61:27 seconden de Top 5 kompleet.

Hier vind je de resultaten.