Fenomenale derde plaats voor Houtzager in Rolex Grand Prix Aken

Fenomenale derde plaats voor Houtzager in Rolex Grand Prix Aken
Na een drukke week vol internationale topsport stond vanmiddag het hoogtepunt voor de springruiters op het programma: De Rolex Grand Prix. Deze Rolex Grand Prix van Aken was meteen ook de kick-off van de vernieuwde Rolex Grand Slam. De ruiters kregen twee aartsmoeilijke rondes voorgeschoteld. Maar uiteindelijk zorgde Gregory Wathelet voor een droomoverwinning in het zadel van zijn merrie Coree.

Na de twee basisomlopen waren er nog vier combinaties die foutloos waren over de gehele lijn. Een barrage met vier moest dus bepalen wie uiteindelijk met de overwinning naar huis zou gaan.

Wathelet sprong met de 11-jarige Cornet Obolensky dochter een foutloze barrage en klokte af in 46,60 seconden. Hiermee was hij net geen seconde sneller dan de Portugese amazone Luciana Diniz die met Fit For Fun 13 (v. For Pleasure) op de tweede plaats eindigde.  De derde plaats ging naar de Nederlander Marc Houtzager. Houtzager koos met Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) voor een rustige barrage.. Het duo klokte af in 53,66 seconden maar lieten hierbij wel alle balken in de lepels. Dit uitte zich uiteindelijk in de bronzen medaille.

De vierde plaats ging naar Laura Kraut en haar Holstein merrie Zeremonie (v. Cero). Deze Amerikaanse combinatie sprong twee foutloze rondes, maar in de barrage tikten ze een balk uit de lepels.

De vijfde plaats was voor de Duitser Andreas Kreuzer. Hij kwam met zijn Calvaro Z zoon Calvilot wel niet in de buurt van het hout, maar kreeg in beide rondes een puntje voor tijd aangerekend want zijn totaal op twee strafpunten bracht.

Klik hier voor de resultaten.