CSIYH Sentower: Sterke Nederlandse prestaties in Youngster rubrieken

CSIYH Sentower: Sterke Nederlandse prestaties in Youngster rubrieken
In het zonnige Sentower Park werd zonet de finale voor de 7-jarige paarden gereden en de jonge Limburger Mike Van Olst zorgde voor een knaller van een overwinning! Met de Chellano Z zoon Cooper I Z onder het zadel, reed de Zangersheide ruiter in 36,75 seconden naar de overwinning. Hij liet hierbij alle balken in de lepels. Met deze tijd bleef hij onze landgenoot Gabriel Coumans nipt voor. Coumans moest als eerste van start in de barrage en zette meteen een knaltijd van 36,85 seconden neer. Coumans stond dan ook lang aan de leiding van het klassement, maar daar stak Van Olst dus nog een stokje voor. Zo moesten Coumans en Flo (v. Baloubet du Rouet) uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats.

Ugo Berritella en de hengst Quinao De Chandor Z (v. Qlassic Bois Margot) namen de derde plaats voor hun rekening. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 37,53 seconden. De Duitse ruiter Stefan Engbers eindigde met Afghan (v. Arpeggio) op de vierde plaats. Lars Kersten en de BWP-ruin Kaddee van de Knuffel (v. Cassini II) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

In de prijs Stephex Horse Trucks, voorbehouden voor 6-jarige paarden, ging de overwinning naar de Koreaan Seongyun Lim. Hij reed zijn Casall merrie De Luett 2 naar de finish in 30,44 seconden en liet hierbij het hout ongemoeid. De tweede plaats ging naar de Nederlandse Nicole Caris. Zij reed een foutloze barrage met de merrie Gentle Molga (v. Arthos R). Het duo finishte in 30,67 seconden. De derde podiumplek ging naar Duitsland. Carsten Titsch en Donna I (v. Catoki) kwam niet in de buurt van het hout en finishten in 31,93 seconden.

Stijn Timmerman en de BWP merrie Lollp Pop van het Eikenhof (v. Triomphe De Riverland) namen de vierde plaats voor hun rekening. Ook zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 32,21 seconden. De Zweedse Sofia Westborg eindigde met Lafayette van Overis op de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten