Farrington regeert met Nederlandse paarden in Spruce Meadows

Farrington regeert met Nederlandse paarden in Spruce Meadows
Deze week verwelkomt Spruce Meadows de Noord Amerikaanse top ruiters voor de North American Cup. Daarin sprong Amerika's Kent Farrington meteen in de spotlights. In de openingsrubriek bouwde de Spaanse parcoursbouwer, Santiago Varela een pittig 1.55m parcours. Slechts acht combinaties kwalificeerden zich voor de barrage.

Farrington sprong naar de winst in het zadel van de 16-jarige KWPN-ruin, Uceko (v. Celano). De combinatie klokte foutloos af in 43,49 seconden. Vorige week sprong Fernando Martinez nog in de spotlights in Calgary, ditmaal stelde hij zich tevreden met de tweede plaats. Op de rug van de 10-jarige Colandro-zoon, Cor Bakker kruiste hij de finish in 44,83 seconden. Tiffany Foster hield de thuis-eer hoog met de KWPN-ruin Victor (v. Elmshorn).

Klik hier voor meer resultaten

Ook in de Kubota Cup, de eerste omloop van de American Cup hield Farrington de concurrentie achter zich. Samen met de 10-jarige Cobra-zoon, Dublin sprong Farrington naar de winst in 36,65 seconden. Zo bleef hij exact één seconde voor op Eric Lamaze met Captain (v. Verdi). Farrington's landgenoot, Zazou Hoffman volgde op de derde plaats met de 13-jarige Cardento-zoon, Samson II.

Klik hier voor meer resultaten

Net als vorige week Liet de Belgisch gefokte merrie, Fortis Fortuna de concurrentie achter zich in de 1.45m ATCO Cup. Onder het zadel van Daniel Coyle haalde de 12-jarige Quidam de Revel-dochter de winst in 50,450 seconden.

Klik hier voor meer resultaten