Pavo Cup winnaar High Society moet Ampère-merrie voor zich dulden op het algemeen kampioenschap van CK Overijssel

Pavo Cup winnaar High Society moet Ampère-merrie voor zich dulden op het algemeen kampioenschap van CK Overijssel
Op de Centrale Keuring te Overijssel was het gisteren High Society (Zhivago x Fürst Heinrich x Regazzoni), een Oldenburgs geregistreerde merrie, die de jury overtuigde tijdens de Pavo Cup-selectie voor vijfjarige paarden. Onder het zadel van Rom Vermunt toonde zij naast haar schoonheid ook drie goede gangen en een superinstelling, wat haar 90 punten en de eerste plaats opleverde. Tijdens deze selectie in Geesteren namen slechts twee vijfjarigen deel, waarvan enkel de winnaar een ticket voor de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo in de wacht sleepte. High Society wordt meteen ook aangeduid als één van de favorieten voor deze halve finale.

Bij de vierjarigen waren er opnieuw slechts twee deelnemers, maar ook hier sprak jurywoordvoerder Gert van den Hoorn van 'zeer hoge kwaliteit'. Idefix STH (v. Dorado) kreeg van de jury 81 punten. Volgens de jury toonde de hengst, onder het zadel van Nicky Snijder, gedurende de proef aanleg voor het zwaardere werk. Op de tweede plaats kwam Indian Summer (v. Wynton). Ook deze hengst, voorgesteld door Jennifer Sekreve, kreeg een ticket voor de halve finale dankzij een score van 75 punten.

Na de Pavo Cup selectie was het tijd voor het algemeen kampioenschap. Ook hier kwam Pavo winnaar High Society aan de start. Zij moest enkel de Ampère merrie Jinijke voor zich dulden. “Een merrie die helemaal geen snelheid nodig heeft, om toch met veel dynamiek en techniek te bewegen”, zei Marian Dorresteijn over de merrie van Jan Greve, die haar favorietenrol na de stamboekkeuring waar wist te maken. Hiermee mag zij als enige dressuurmerrie naar het nationale kampioenschap. High Society toonde ook hier haar kwaliteit en zou volgens de jury ook niet misstaan hebben op het kampioenschap, maar zij is niet KWPN geregistreerd en komt dus niet in aanmerking.

Bij de veulens werd Malayka, een aansprekende Desperado-dochter, als winnaar aangeduid door de driekoppige jury, bestaande uit Marian Dorresteijn, Henk Dirksen en Marijke Kool. Zij was hiermee als enige veulen goed voor een ticket voor het nationaal kampioenschap. Daily Diamond, een sterk hengstenveulen van Daily Deal, moest nipt de duimen leggen voor de merrie en wist zich niet te kwalificeren voor het nationaal kampioenschap.