Farrington en Gazelle naar de winst in loodzware Elizabeth II Grand Prix

Farrington en Gazelle naar de winst in loodzware Elizabeth II Grand Prix
Over drie omlopen wist slechts één combinatie het hout in de lepels te houden in de Elizabeth II Grand Prix in Spruce Meadows, Calgary. De Amerikaanse springruiter, Kent Farrington voelt zich duidelijk in zijn nopjes op Canadese bodem en voegt na enkele andere overwinningen nu ook de GP-winst toe aan zijn palmares.

Farrington en de 11-jarige BWP-merrie, Gazelle (ter Elzen) (v. Kashmir van Schuttershof) klokte foutloos af in 44,56 seconden.

Na afloop van zijn overwinning liet hij weten geimponeerd te zijn door het sublieme parcours van Santiago. "Ik hou van Grote Prijzen waar je over twee rondes de kwalificatie doorstaat voor een ultieme barrage. Het laat je toe gradueel het niveau te boosten. Het legt meer druk op de ruiters en daar hou ik wel van," verklaart Farrington.

Samen met Werner Heuninckx-Van Hoornyck's fokproduct ging Farrington Philipp Weishaupt vooraf. De Duitse springruiter kwam als eerste aan start in de barrage. In het zadel van L.B. Convall (Colman x Cascavelle) sprong hij één balk uit de lepels in 46,32 seconden.

Eric Lamaze en zij vertrouwde Fine Lady 5 waren de laatste om in de ultieme barrage aan de start te komen. Lamaze en de Forsyth FRH dochter klokten af in 46,66 seconden met één springfout op de teller, goed voor de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Amerika's Mario Deslauriers met Westbrook (v. Jaguar Mail) op vier en REne Tebbel met de KWPN'er Cosun (v. Up To Date) op vijf. Beide combinaties hielden het foutloos in de twee omlopen, maar noteerden één tijdsfout.

Klik hier voor resultaten