Verrassend optreden van Valegro in Hartpury

Verrassend optreden van Valegro in Hartpury
Charlotte Dujardin is in haar nopjes op het Hartpury Festival of Dressage. Ze doet met jonge en iets meer ervaren paarden mee en elke rubriek waar ze aan deelneemt, wint ze.

Gisteren én vandaag won Dujardin de Lichte Tour met Hawtins Delicato en was er in een andere Lichte Tour-rubriek de koppositie met Mount St John Kom Fairytale.

Verder was er de eerste en tweede plek bij de zesjarigen met Mount St John VIP en Gio en reed ze ook de vijfjarige Hawtins San Floriana naar de winst.

Niet verleerd


Maar de grootste publiekstrekker moest nog komen, al was die van tevoren niet aangekondigd. In een showblokje reed ze haar kampioenspaard Valegro binnen, aan een lang teugeltje. Vuurwerk kwam er echter ook. De vijftienjarige Negro-zoon, die eind vorig jaar officieel met pensioen ging, is het spelletje nog lang niet verleerd.

Een iets buikige ‘Blueberry’ – hij heeft altijd al wat moeite met zijn gewicht gehad – toonde kaarsrechte wisselseries en een zeer expressieve passage en piaffe. Op de maat van de muziek en het klappende publiek liet hij zijn expressieve passage en piaffe zien. Het was moeilijk te zeggen wie het méér naar de zin had, de enthousiaste toeschouwers of een briesende Valegro…