Eric Van der Vleuten rijdt zich in kijker op Sunshine Tour

Eric Van der Vleuten rijdt zich in kijker op Sunshine Tour
Op Spaanse bodem is de Sunshine Tour nog steeds in volle gang en de Spaanse zon doet onze landgenoot Eric van der Vleuten duidelijk goed! Zo slaagde hij er net in om een knappe derde plaats de behalen in de hoofdproef van vandaag.

Eric Van der Vleuten zette een erg snelle tijd neer met Zigalpi P S.  Maar met zijn tijd van 40,45 seconden moest hij toch de Ierse snelheidsduivel Bertram Allen en de Belg Ugo Berritella voorlaten. Allen sprong met Dino W naar de eerste plaats in 38,03 seconden. Het werd even nog erg close, maar uiteindelijk moest Ugo Berrittella met zijn 38,38 seconden toch vrede nemen met de tweede plaats. Zijn Cavaluna Z bleef van het hout.

Luca Moneta (Herold N) en Michael Viehweg (Lord of Pezi) vervolledigden de top vijf. Zij finishten respectievelijk  in 41,62 en 44,06 seconden.

Eerder vandaag behaalde Van der Vleuten ook al de negende plaats in de Big Tour B. Hij kon hiervoor rekenen op Quive SZ. Deze combinatie sprong een foutloze omloop in 51,93.

In deze rubriek ging de overwinning naar Lance Whitehouse. Hij reed zijn Cartino III naar de finish in 48,00 seconden. Hiermee was het een erg close call: de Brit Matthew Sampson eindigde nipt op de tweede plaats in een tijd van 48,04 seconden. Hij haalde hiervoor Perfect Rouge. De Ier Greg Broderick vervolledigde de top drie. Hij reed Daify in een tijd van 49,53 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels.

Joe Whitaker (Lavarno) en Asis Arango Lasasosa (Camblin Arizona) eindigden respectievelijk op de viere en vijfde plaats.

Ook Maaike Schoormans wist zich te klasseren in de Medium Tour A. Met Douglas Egypte onder het zadel eindigde ze op de tiende plaats.