CSI GENT: Vierde plaats voor Nalis in Grand Prix Qualifier

CSI GENT: Vierde plaats voor Nalis in Grand Prix Qualifier
In Gent werd zonet de kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag verreden. Met verschillende kleppers zoals Patrik Spits, Gudrun Patteet en Romain Duguet aan de start, beloofde het alvast een erg spannende proef te worden. 78 combinaties waagden zich aan dit 1,40m hoge parcours. Een barrage moest bepalen wie uiteindelijk met de overwinning naar huis zou gaan.

Het leek er lang op Gudrun Patteet met de overwinning naar huis zou gaan, maar daar stak het jonge talent Marthe Heudens op het laatste moment nog een stokje voor. Zij reed haar Best Mix Elien (v. Escudo) in 33,46 seconden naar de eindstreep. De 13-jarige merrie liet hierbij alle balken in de lepels. De tweede plaats ging naar Patrik Spits en Jacobien Dwergse Hagen (v. Va Vite). Ook deze combinatie ging zoals gewoonlijk als een speer door het parcours, maar kwamen met hun tijd van 33,77 seconden net te kort om Heudens van de eerste plaats te stoten. De derde plaats ging uiteindelijk naar Gudrun Patteet. Zij zette met haar Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze) als eerste een knaller van een tijd neer en finishte in 33,98 seconden.

De vierde plaats ging naar onze landgenote amazone Rianne Nalis. Zij reed Candy VDP (v. Triomphe de Muze) in 40,56 seconden naar de finish en liet hierbij alle balken in de lepels. Onze landgenoot Bjorn Vandenbossche vervolledigde de top vijf. Hij zadelde zijn 10-jarige ruin W-Helios vd Lindehoeve Z (v.Weldon D 05) om in 42,56 seconden naar de finish te rijden.