Emile Tacken wint 1,30m De Peelbergen

Emile Tacken wint 1,30m De Peelbergen
Vanmiddag heeft Emile Tacken de Mart van Dijk Boomkwekerijen Prix CSI* 1,30m gewonnen op de internationale wedstrijd in De Peelbergen. Tacken deed dit met Bruminka, een elfjarige dochter van Numero Uno. De verdere top drie ging naar Duitsland. Cedric Wolf sprong Ventura Cowboy (Ramiro B) naar de tweede plaats, Sophie Hinners en Eliza 49 (El Bundy I) werden derde.

Op de vierde en vijfde plaats zegevierde Nederland weer. Liza Tiebot bleef foutloos met Winchester (Guidam), Albert Zoer en Formidable (Clearway) bleven foutloos en waren snel genoeg voor de vijfde plaats. Verder in de top vijf kreeg Madée Schuttenbeld de zevende plaats, Anneke Niels- Van Wijngaarden werd negende.

Een klasse hoger, in de CSI2* 1,35m, won de Ier Philip Mcguane. Hij startte met Carneyhaugh Manx, een zoon van Ard VDL Douglas x Hampton Clover. Mcguane was met zijn tijd van 28,53 seconden sneller dan Braziliaan Rodrigo Mesquita Marinho en Azimut Chavannais Z (Andiamo Z). Duitser Hans-Jörn Ottens en Budapest (Balou du Rouet) werden derde. De beste Nederlander in deze proef was John Steeghs. Hij werd vijftiende na een foutloze ronde.