Eddie Blue naar de overwinning in Ocala

Eddie Blue naar de overwinning in Ocala
De eeuwige zon schijnt in Thermal, California waar de HITS horse show omgetoverd werd tot de HITS Ocala. Vandaag werd het internationale programma afgetrapt met de 1.40m Welcome Stake. In deze 1.40m hoge proef kwamen in totaal 37 combinaties aan de start in de internationale ring omringd door een beetje groen en woestijnlandschap.

Na een foutloze omloop in 54,12 seconden greep Amerika's Devin Ryan de overwinning in het zadel van de 8-jarige KWPN-ruin, Eddie Blue (Zirocco Blue VDL). Marc Houtzager's voormalige rit werd gevolgd door Lisa Goldmann met de 11-jarige Sovereign (Frontal). Het duo kruiste de eindmeet een fractie trager in 54,45 seconden.

Lauren Hough en Caroline de Laet's voormalige Joblesse volgde op de derde plaats. De 8-jarige Joblesse van 't Ravennest (Clinton) klokte foutloos af in 55,04 seconden.

Paris Sellon (Quantas, v. Quintero) en Andrew Bourns (Charming Girl, v. Cassini II) vervolledigden de top vijf op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Momenteel loopt nog de eerste 1.50m Grote Prijs van donderdag en morgen staat de Landenprijs op het programma. Daarin strijden vier teams naar punten.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN