Eddie Blue brengt Devin Ryan de winst in American Gold Cup wereldbeker in North Salem

Eddie Blue brengt Devin Ryan de winst in American Gold Cup wereldbeker in North Salem
De internationale springwedstrijd in North Salem, New York hoorde de 'stars and stripes' op zondag middag. De Wereldbeker manche die telde voor de American Gold Cup werd gebouwd op een hoogte van 1.60m. In totaal plaatsten vijf combinaties zich voor de barrage.

Slechts twee combinaties produceerden een dubbele foutloze omloop. Devin Ryan en de 8-jarige KWPN-ruin, Eddie Blue (v. Zirocco Blue VDL) zette daarbij de snelste tijd neer. J. Honcoop's fokproduct kwam via stal Houtzager bij de Amerikaan terecht. Het duo klokte foutloos af in 37,75 seconden.

McLain Ward en de 10-jarige Oldenburger merrie, HH Calla (v. Albatros) volgde op de tweede plaats na een foutloze rit in 38,34 seconden. Jack Towell plaatste zich op de derde plaats als snelste vierpunter.

De Amerikaan loodste zijn Lord Dezi-zoon, Lucifer V rond het parcours in 39,51 seconden, met één springfout onderweg. Net buiten het podium volgde Brianne Goutal en haar SF-hengst, Nice de Prissey (v. Rosire). De top vijf werd afgewerkt door Mario Deslauriers met de 8-jarige Bardolina (v. Clarimo).

Klik hier voor de resultaten