Rechtbank verwerpt eis ontbinding verkoop en schadevergoeding 900.000 euro-paard

Rechtbank verwerpt eis ontbinding verkoop en schadevergoeding 900.000 euro-paard
Vorige week heeft de rechtbank van Osnabrück na twee jaar een uitspraak gedaan in de zaak tussen een Zwitserse amazone en Hof Kasselman. De amazone eist dat de verkoop van een paard ontbonden wordt en een schadevergoeding wordt betaald. Uiteindelijk heeft het hof beslist de eis te verwerpen.

In 2013 kocht de Zwitserse amazone de ruin Londontown S (v. Londonderry) aan bij Hof Kasselmann voor 892.500 euro. Een jaar na de aankoop bleek de ruin echter kreupel te zijn. Volgens de amazone was dit reeds zo bij de verkoop. Daarom eiste ze de ontbinding van de verkoop alsook een extra vergoeding voor alle extra kosten geraamd op 50.000 euro.



Volgens een deskundigenverklaring kon bij het onderzoek dat in 2016 gedaan werd slechts geringe kreupelheid worden vastgesteld, waarbij niet duidelijk was of dit veroorzaakt werd door een oude blessure of doordat er tussentijds iets was gebeurd waardoor het paard kreupel liep.

De rechtbank heeft in het oordeel meegenomen dat de amazone bij de aankoop op de hoogte was van deze bemerking en zich hierdoor niet heeft laten weerhouden om de ruin aan te schaffen.

De advocaat van Hof Kasselmann, Dagmar Borchers, vertelde na afloop aan de Osnabrücker Zeitung: “Het proces heeft twee jaar geduurd. Dat toont hoe ingewikkeld alles is. We zijn natuurlijk blij dat we in het gelijk zijn gesteld.”

De Zwitserse amazone kan alsnog in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter.