Doron Kuipers met jonge paarden nog altijd in topvorm in Mijas

Doron Kuipers met jonge paarden nog altijd in topvorm in Mijas
In het Spaanse Mijas wordt ook deze week nog gesprongen. Vanmiddag stond er een rubriek op het programma voor de vijfjarigen. Het was hier Doron Kuipers die hier met zijn jonge paarden nog altijd in bloedvorm lijkt te zijn. In het zadel van Helvetia Moeders (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sprong hij naar de overwinning na een snelle ronde van 34.20 seconden.

De Duitser Rasmus Luneburg volgde hem op de tweede plaats door zijn Crunchy (v. Crunch) naar een tijd te sturen van 35.33 seconden. Als derde eindigde de Britse Lauren Edwards die met haar Breitstar (v. Breitling) rondkwam in een tijd van 36.46 seconden.

In de rubriek voor de zevenjarigen was er voor Doron Kuipers ook nog een zesde plaats. Ditmaal met Froukjecara (v. Washington) met wie hij in de tweede ronde 4 strafpunten moest noteren, maar daarbij wel de snelste tijd wist te rijden van 44.00 seconden. De winst ging in deze rubriek naar de Duitser Mike Patrick Leichle en zijn Champion (v. Comme Il Faut) die hier rondkwamen in een tijd van 44.74 seconden.