Derde plaats voor Aniek Poels in Grote Prijs Opglabbeek

Derde plaats voor Aniek Poels in Grote Prijs Opglabbeek
In Opglabbeek werd zonet de laatste proef van de eerste week van het 'Horse & Friends' event afgewerkt. In deze 1,50m Grote Prijs kwamen 70 combinaties aan de start. Twaalf van hen konden een foutloze eerste omloop afleggen en keerden terug in de barrage.

In die barrage reed Olivier Philippaerts een erg snelle ronde met H&M Legend Of Love (Landzauber). Philippaerts en de 10-jarige merrie reden een foutloze barrage in 38,74 seconden. Het leek er lang op dat Sentower Park met een Belgische overwinning zou afsluiten, maar daar stak de Fransman Guillaume Foutrier op de valreep nog een stokje voor. Hij slaagde er met Tchin De La Tour (Chin Chin) in om de tijd van Philippaerts nog niet iets scherper te snellen. De Franse combinatie finishte uiteindelijk in 38,43 seconden wat hen een eerste plaats opleverde. Onze landgenote Aniek Poels vervolledigde de top drie. Zij bleef met Athene (Berlin) van het hout en kwam na 39,35 seconden over de eindmeet.

Kim Thiry eindigde op de vierde plaats met Givale vd Windheuvel (Winningmood van de Arenberg). Ook deze combinatie liet alle balken in de lepels en finishte in 39,55 seconden. Jos Verlooy (Balloon) en Wouter Devos (Emporia Van T Holeinde) eindigde respectievelijk op de vijfde en de zesde plaats.