CSI Lier: Van der Vleuten en Salomon in vorm bij 'Kleine Grote Prijs'

CSI Lier: Van der Vleuten en Salomon in vorm bij 'Kleine Grote Prijs'
Maikel van der Vleuten heeft de Stolzenberg-nakomeling Salomon nog maar enkele maanden onder het zadel, toch weet het duo dit weekend in Lier al flink te imponeren.  Vrijdag werd het duo al derde in de 1.40m twee fasen rubriek en gister was het weer raak met de ruin die tot voor kort nog in de ring kwam met Luca Maria Moneta.

In een deelnemersveld van ruim 100 werd er gesprongen om de  ‘Stephex Stables’ Small Grand Prix  over een hoogte van 1m45. Uiteindelijk waren het 21 combinaties terug kwamen in de barrage, waaronder acht Oranje ruiters. Maar uiteindelijk was het toch de voor thuisland rijdende  Constant Van Paesschen die de snelste tijd op de klok wist te zetten met  de  de 10-jarige Casall-zoon Calore van de Helle. In 42:04 seconden wist het duo de Amerikaanse amazone Madison Goetzmann, die met Wrigley in  42:12 seconden de finish passeerde, maar net voor de blijven.  De eveneens voor Amerika uitkomende Katherine Strauss was goed voor een derde plaats met haar All In na een rit in 42:83 seconden.

Maikel van der Vleuten en Salomon gingen de boeken in als beste Nederlander. Het duo kwam in 43.14 over de eindstreep en viel daarmee net naast het podium op de vierde plaats. De vijfde plaats ging naar Maurice Van Roosbroeck en Cuidam.

Ondanks dat de zege in België bleef wisten de vele Nederlandse combinaties toch in de top tien te plaatsen. Zo vielen Sanne Thijssen (Con Quidam RB), Jens Van Grunsen (Cika), Leopold van Asten (VDL Groep Zidane NOP) en Lisa Nooren (Dienielle) ook in de prijzen op de zesde, zevende, achtste en tiende plaats. Niels Tacken klasseerde zich net buiten de top tien met een foutloze rit in  47.33 seconden werd hij elfde. Johnny Pals en Jesper Romp wisten zich ook te plaatsen voor de barrage, daar kregen beide echter een springfout waardoor ze op de zeventiende en achtiende plaats eindigen.

Kijk hier voor alle resultaten.