Braziliaanse ruiter wint Grote Prijs Mijas voor Pius Scwhizer

Braziliaanse ruiter wint Grote Prijs Mijas voor Pius Scwhizer
In Mijas stond deze middag de Longines Grand Prix op het programma. In deze proef waren er kostbare punten voor de Longines ranking te verdienen.

Het basisparcours stond best pittig gebouwd want slechts twee ruiters slaagden erin om een foutloze basisomloop af te leggen: Rodrigo Marinho en Pius Schwizer. Schwizer koos ervoor om de strijd te staken en zo werd het Marinho die met de overwinning huiswaarts mocht keren. Hij sprong een foutloze barrage in een tijd van 34,44 seconden met Cleofas Van Westuur (Toulon). Pius Schwizer volgde op de tweede plaats met PSG Future (Cash And Carry).

Louis Sabino Goncalves eindigde op de derde plaats. Hij sprong met Filou Imperio Egipcio (Querly Ybet Hero) een foutloze basisomloop, maar krijg één strafpunt voor tijd aangerekend. Richard Howley en Chinook (Tygo) waren de snelste combinatie met vier strafpunten. Zij eindigde zo op de vierde plaats. James Smits en Tyson Uno (This Uno) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Onze landgenoot Maxime Harmegnies sluit een succesvol concours af met een zesde plaats in de Grote Prijs. Hij kreeg met Uzar de Ste Hermelle (Surcouf De Revel SF) één springfout in de basisomloop, maar zijn snelle tijd zorgde ervoor dat hij uiteindelijk toch nog op de zesde plaats eindigde.

Klik hier voor de resutaten