Betram Alleen opent het Global Champions Tour seizoen met overwinning

Betram Alleen opent het Global Champions Tour seizoen met overwinning
In Mexico is de Global Champions Tour van start gegaan met een 1.45m hoge proef die meetelt voor de Longines Ranking. En het is niemand minder dan de snelle Ierse ruiter Betram Allen die de eerste overwinning mee naar huis mag nemen.

Niet minder als 33 combinaties kwamen aan de start in de barrage. Daarbij was het Ierland’s Bertram Allen die de onklopbare tijd zette. In het zadel van de 13-jarige Quiet Easy 4 (v. Quidam’s Rubin) sprong Allen naar de overwinning in 26,37 seconden. De combinatie werd op de voet gevolgd door thuisruiter, Gonzalo Azcarraga.

De Mexicaanse springruiter had ruim één seconde langer nodig als Allen met de  11-jarige Quite Nice 5 (v. Quality). Olympisch ruiter, Jérome Guery en de 11-jarige BWP-hengst, Garfield de Tiji Des Templiers (v. Quasimodo Z) volgde op de derde plaats. Garfield zijn fokker Tim Van Tricht werd vorige maand door BWP nog gehuldigd met de Young Breeder Award.

Guery stopte de klok foutloos in 27,67 seconden en bleef zo landgenoot Nicola Philippaerts voor. Samen met zijn sBs-merrie, Ustuna Site (v. Clinton) strandde Philippaerts net buiten het podium op de vierde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Mexico’s Enrique Gonzalez (Quilebo du Tillard, v. For Pleasure) op vier en Jos Verlooy (Napa Valley, v. Nintender) op vijf.

Kijk hier voor alle resultaten.