Ben Schröder zet topnotering neer in Opglabbeek

Ben Schröder zet topnotering neer in Opglabbeek
Gisteren was het een goede dag voor Stal Schröder  op het Sentower Park in Opglabbeek. Glock's London liep weer een fraaie ronde met Gerco, maar ook broer Ben wist flink mee te strijden om het prijzengeld in de CSi2* 1.40m proef, die als kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag telt.

In de grote rubriek die over twee groepen verreden werd sluit Ben Schröder aan bij de podium kandidaten en eindigt na een rit in 73.66 seconden op de vijfde plaats met Complemento. De onbetwiste winnaar in de groep is Koen Vereecke die in het zadel bij de merrie Fetard de la Pomme (v. Querlybet Hero) iedereen verrast met een super rit  in 65.69 seconden.  De Argentijnse Maria Victoria Chiaperro volgt op plaats twee met Grama Solitario. En Matias Albarracin  springt met Cornet Obolensky zoon Cannavaro 9 naar de derde plaats.

Yves Houtackers debuteerde met 9-jarige merrie Chiara Blue Diamond (v. Chacco Blue)  en was daarbij niet onsuccesvol. Het duo sprong foutloos naar de overkant en werd achtste. Ook Gerco Schröder en Glock’s Champioens Ludwig (v. Ludwig’s As) zetten een fraaie foutloze rit neer, zij werden twaalfde.

In de tweede groep was het Fransman Damien de Chambord die zijn Playboy de St. Simeon (v. Gris des Bruyeres) naar de overwinning stuurde.  Voor Nederland eindigten Tom Martens met Callas (v. Casall) en Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue) respectievelijk op de dertiende en veertiende plek.

Klik hier alle resultaten.