Hessel Hoekstra verzekert Nederlandse overwinning in hoofdnummer Ermelo

Hessel Hoekstra verzekert Nederlandse overwinning in hoofdnummer Ermelo

In Ermelo wordt er dit weekend op CSI2* niveau gesprongen. Het hoofdnummer op de openingsdag was een 1m45 rubriek waarin ruiters het tegen elkaar en tegen de klok opnamen. Hessel Hoekstra verzekerde hier een Nederlandse overwinning. Hij reed Jayton (v. Ludwigs Ass) foutloos rond en finishte in 66,28 seconden. 

Conan Wright volgde op de tweede plaats. Hij rekende op Jsh Ice Man (v. Amaretto D) om in 68,48 seconden een foutloze ronde te springen. Lorenzo Argentano en Dakota Girl Blue (v/ Diarado) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 68,66 seconden. 

Daphne van der Schaar (Iceman Vds) en Leon Thijssen (Lechitno St Ghyvan Z) werden vierde en vijfde.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m30 van de CSI1* competitie reed Harrie Wiering naar de overwinning. Hij was met Dutch Breitling AN (v. Diamant de Plaisir) de snelste met een tijd van 59,49 seconden. Deze combinatie was meteen ook de enige combinatie die de chrono onder 60 seconden kon stoppen. Robin Windestra en Agostino Z (v. A Gold Boy Hero z) namen de tweede plaats voor hun rekening. Windstra stuurde ruin foutloos doorheen het parcours in 60,46 seconden. Iris Hakvoort vervolledigde de top drie. Zij reed Arend Z (v. Akarad Hero Z) foutloos naar de finish in 60,95 seconden. 

Leon Thijssen (Epic) en Kirsten van den Berg (Maylotte Ddh) vervolledigden de top vijf.

In de 1m40 Medium Tour was Dennis van de Brink de beste. Hij rekende op Jipignipes Eickenrode (v. VDL Zirocco Blue) om in 39,55 seconden een foutloze tweede fase te springen. Mariet Smit-Hoekstra en For Chacc TN (v. For Pleasure) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden eveneens de nul behouden en klokten af in 40,68 seconden. Renee de Weert en Grande Dame Du Huit (v. Diamant de Semilly) waren goed voor de derde plaats.

Liesje Vrolijk (Isis Vive) en Pim Mulder (I Am A Rabel S) werden vierde en vijfde.

Skye Morssinkhof won op haar beurt het 1m35. Zij reed Oui Da D'Emma in 30,84 foutloos naar de finish, voldoende om de overwinning op haar naam te schrijven. Amke Bekhuis (Lingeunerin VDL) en Micky Morssinkhof (Comme Ci Comme Ca) eindigden ook in de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten