Hessel Hoekstra en Kosalottie W zijn Nederlandse toppers in hoofdnummer Riesenbeck

Hessel Hoekstra en Kosalottie W zijn Nederlandse toppers in hoofdnummer Riesenbeck

In het Duitse Riesenbeck vormde een 1.45m hoog parcours de grootste uitdaging van de dag. De plaatselijke combinaties eisten de ereplaatsen op maar dat weerhield Hessel Hoekstra niet om samen met Kosalottie W mee te schitteren bovenaan!

Hoekstra rekende op de 9-jarige KWPN merrie van Chaman om het parcours tot een goed einde te brengen. Het duo slaagde in die opzet en sprong een vlotte ronde in een tijd van 69,51s waarmee ze zesde werden. Hoekstra had nog een tweede ijzer in het vuur en bleef ook foutloos in het zadel van Comthago VDL (Comme il Faut) waarmee hij nog eens twaalfde werd. 

De winst was voor Tim Rieskamp-Goedeking. Op IB Qualita (Quaid I) bleef hij met vijf honderdsten voor op landgenote Maren Hoffmann met DSP Cessy (Casskeni II). Tobias Meyer besloot ook nog nipt binnen die 66ste seconde en werd derde op Self Control 3 (Stakkato Gold). 

In de aansluitende CSI1* 1.20m Light Tour zorgde Johan Bergs voor het Nederlands kleur en stuurde de KWPN merrie Lusandra Ts, een 8-jarige dochter van Cornet Obolensky naar plaats zes. 

Resultaten