Harrie Smolders scoort top 10 plaats in 1.60m hoofdrubriek Spruce Meadows. Martin Fuchs wint!

Harrie Smolders scoort top 10 plaats in 1.60m hoofdrubriek Spruce Meadows. Martin Fuchs wint!

Het was een spannende competitie op vrijdagavond in de 1.60m hoofdrubriek. Parcoursbouwer, Leopoldo Palacios had een uitdagende proef gebouwd die uiteindelijk op naam kwam van Martin Fuchs en  Commisar Pezi.  Harrie Smolders volgde in de prijzen.

Slechts twee combinaties wisten een dubbel foutloze omloop te presteren. Na een barrage in 38.51 seconden won Fuchs van de Zweedse amazone, Evelina Tovek met Winnetou de la Hamente Z (Winningmood) onder het zadel.

Tovek volgde op de tweede plaats met Dag Keymolen's voormalige 10-jarige hengst en bleef zo voor op lokale springruiter, Mario Deslauriers en zijn vertrouwde Bardolina 2 (Clarimo).

Het duo werd opgevolgd door Eugenio Garza Perez (MEX) met Contago (Corrado I) op vier en Kara Chad (CAN) met Quidamo F (Quality) op vijf.

Net buiten de top vijf sprong Harrie Smolders in de prijzen. De Nederlandse springruiter loodste Bingo Du Parc (Mylord Carthago) naar de tiende plaats.

Steve Guerdat wint Six-Bars

Het sportief programma werd op vrijdag afgewerkt met de traditionele six-bars. Met één springfout in de vijfde rond, waarbij de hoogste hindernis 2.05m hoog gebouwd stond, won kersvers Europees kampioen, Steve Guerdat in het zadel van Albfuehren's Maddox. In totaal kwamen vier duo's aan de start van de laatste omloop, de overige vier noteerden twee springfouten in deze laatste ronde.

Resultaat

F. © Spruce Meadows