Joyce van Rooijen-Heuitink: "Wat ons team heeft gepresteerd, ik ben echt sprakeloos..."

Joyce van Rooijen-Heuitink: "Wat ons team heeft gepresteerd, ik ben echt sprakeloos..."

Op het Europees kampioenschap Para-dressuur heeft NLO-WVM-TeamNL goud gewonnen in de landenwedstrijd. “Ik heb altijd heel veel tekst, maar ben nu echt sprakeloos”, lacht de winnende bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink.

“Ik heb gewoon emotioneel de proeven staan kijken en ik stond echt te huilen aan het eind. De proeven van Demi, Frank en Sanne, het was zo mooi. Zo moet het, zo licht, zo makkelijk, zo mooi en foutloos. Als iets me echt raakt dan schieten de tranen in mijn ogen. Vandaag was dat zo. Demi rijdt hier de hoogste score die ooit gereden is in Grade IV. Dat is heel bijzonder. We hebben als land ook nog nooit zo’n hoog gemiddelde gehad. We rijden met hoge grades gemiddeld 77 procent en dat is niet normaal. Voor Sanne’s rit wisten we al dat we goud hadden, zelfs zonder de score van Frank of Sanne. Ook Lotte’s score in Grade III was al genoeg geweest voor het goud. Dat is voor haar natuurlijk super leuk en fijn. Ze is al van heel veel waarde voor ons team.”


De focus ligt nu op de Paralympische Spelen in Parijs. “Daar moet ik tegen een van mijn combinaties in de hogere grades zeggen dat ze er niet bij horen, omdat ik dan maar drie resultaten heb in de landenwedstrijd. Zonder streepresultaat en zeker een combinatie uit en lagere Grade. Dat gaat één van mijn lastige beslissingen in mijn leven zijn. Hier in Riesenbeck was het gewoon genieten.”


bron: KNHS.nl