Harrie Smolders schittert in CHIO Rotterdam Prijs

Harrie Smolders schittert in CHIO Rotterdam Prijs

Het is aftellen geblazen richting de Longines FEI Nations Cup van Rotterdam. Voorafgaand werd in een barrage-proef gereden voor Longines Ranking punten. Na afloop deelden twee Duitse combinaties de winst. Hans-Dieter Dreher en Katrin Eckermann wisten beiden de snelste foutloze chrono te plaatsen. Harrie Smolders reed als beste Nederlander naar de vierde plek.

Negen combinaties slaagden erin de barrage foutloos af te werken. Uiteindelijk zagen twee combinaties de chrono stilstaan op 34,67 seconden. Hans-Dieter Dreher deelde zo met Vestmalle des Cotis (Baloubet du Rouet) de winst met landgenote Katrin Eckermann  en Cascadello Boy RM.

Regerend Belgisch kampioen, Jos Verlooy, sprong gisteren al in de prijzen en voegde daar vandaag een podiumplaats aan toe. Op de rug van de 12-jarige FTS Killossery Konfusion (SIEC Livello) sprong Verlooy zo naar de derde plaats en bleef Harrie Smolders voor.

Smolders strandde voor eigen publiek op de vierde plek  met onder het zadel Escape Z (Emerald). Landgenoot Lars Kersten vervolledigde de top vijf in het zadel van de 11-jarige Quatinka (Frh Quaid). Ook Kars Bonhof plaatste zich in de prijzen. Bonhof reed met de 10-jarige Kannan-zoon, Hernandez TN foutloos naar de achtste plek.


Uitslag

F. © Claus Close Up for EQunews