Harrie Smolders en Monaco NOP Nederlandse sterkhouders in Rankingproef Kronenberg

Harrie Smolders en Monaco NOP Nederlandse sterkhouders in Rankingproef Kronenberg

In het Peelbergen Equestrian Centre kwamen 48 combinaties aan de start voor de hoofdrubriek, die het programma van de dag in Kronenberg besloot. Harrie Smolders sprong naar het beste Nederlandse resultaat voor eigen publiek, met Monaco NOP. 

Slechts 14 duo's schopten het tot in de barrage van de CSI2* 1.45m Longines Ranking rubriek. Ook Jos Verlooy en de vijftienjarige Igor mochten nog een keer het beste van zichzelf geven in de allesbeslissende ronde. Met de zoon van Emerald uit de fokkerij van Maarten Van Waes bezegelde Verlooy de tweede plaats. Met slechts 38 honderdsten verschil kwam Thiago Ribas Da Costa op één. De Braziliaan rekende op de Zangersheide merrie Catharina W & W Z, een tienjarige dochter van Centurio 22 uit de stallen van Wilfried Ruiten. 

Smolders kwam met Monaco NOP (Cassini II) even tonen hoe het moest. Het foutloze rondje van het Nederlandse duo leverde de zevende plaats op. Ook Monique van den Broek hield het droog in het zadel van Kaspar R, een achtjarige KWPN ruin van Eldorado vd Zeshoek en werd negende.

Resultaten