Harrie Smolders en Monaco knap tweede in GCT Grand Prix Monaco

Harrie Smolders en Monaco knap tweede in GCT Grand Prix Monaco

Het stond zwaar en technisch gebouwd in de 1.60m GCT Grote Prijs van Monte Carlo. Na afloop stelde Julien Epaillard zich vooraan de prijsuitreiking op met zijn 10-jarige Donatello d'Auge.

Slechts vijf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de Grand Prix. Eerste aan de start was Philippe Rozier met de 12-jarige BWP-hengst, Le Coultre de Muze (Presley Boy). Het paar zette de druk met een foutloze barrage in 41,27 seconden.

Ook Harrie Smolders en zijn 14-jarige Monaco N.O.P. (Cassini II) wisten het hout in de lepels te houden. Het paar dook ruim drie seconden onder de chrono van Rozier en zette de een schijnbare onklopbare prestatie.  Want Frankrijk's snelste ruiter, Julien Epaillard wist die chrono te verbeteren. In het zadel van Donatello d'Auge (Jarnac) snelde Epaillard in 36,54 seconden naar de winst.

Smolders volgde uiteindelijk op de tweede plaats voor Ioli Mytilineou en de 12-jarige Levis de Muze (Elvis ter Putte). Philippe Rozier plaatste zich na afloop vierde terwijl Jeanne Sadran en Unforgettable Damvil (San Patrignano Corrado) de top vijf afwerkten.

Uitslag