Harrie Smolders: "Ja die prijzenpot spookt in mijn achterhoofd, maar de focus is de technische kant van de sport..."

Harrie Smolders: "Ja die prijzenpot spookt in mijn achterhoofd, maar de focus is de technische kant van de sport..."

Harrie Smolders (Lage Mierde) werd in de barrage van de Global Champions Tour Grand Prix in de haven van Monaco nipt verslagen door de snelste ruiter van het moment, de Fransman Julien Epaillard. “Monaco N.O.P. was vandaag weer uitzonderlijk goed, briljant gewoon”, looft Smolders zijn toppaard, één van de besten ter wereld.

“Ik was er drie weken geleden in Cannes al heel dichtbij met de snelste tijd in de barrage. Ik ben heel blij vandaag omdat het me gelukt is een gouden ticket voor de finale te pakken”, vertelt Smolders. “Monaco N.O.P. was vandaag weer uitzonderlijk goed, briljant gewoon. Hij sprong fantastisch. Julien Epaillard had het geluk dat hij als laatste mocht starten in de barrage. Hij deed het heel geraffineerd. Ik wist dat ik druk op Julien moest zetten. Daarom reed ik in de eerste lijn al een galopsprong minder en probeerde mijn wendingen kort en voorwaarts te houden. Ik liet misschien is teveel liggen, maar de druk lag bij Julien.”

Met een enorme prijzenpot van anderhalf miljoen euro was er veel te verdienen in Monaco. “Dat speelt wel in mijn achterhoofd, maar ik focus me toch echt op het technische aspect van de sport. Monaco wist ook dat het belangrijke wedstrijd was. Hij voelde zo ongelooflijk goed. Monaco is gewoon een geweldig paard. Hij is het hele jaar al fantastisch in vorm. Zijn eigenaren Evergate Stables steunen en vertrouwen mij met hem in het management en de planning. Monaco is zo betrouwbaar. Hij is er gewoon wanneer het nodig is.”


bron: KNHS