Harrie Smolders blijft beste Nederlander ter wereld!

Harrie Smolders blijft beste Nederlander ter wereld!

Op het einde van het jaar veranderde er niet veel in de Longines Ranking. De Zweed, Henrik von Eckermann heeft het jaar afgesloten als wereld nummer één springruiter. In de top drie blijft Olympisch kampioen, Ben Maher op één en Kent Farrington op drie!

In een recent interview vertelde von Eckermann nog dat hij de ranking punten niet najaagt maar zich gewoon houdt aan het plan dat het beste is per paard. Net buiten de top drie houdt ook Steve Guerdat (SUI) stand op zijn vierde plaats. Julien Epaillard (FRA) springt één plaats vooruit en wisselt zo van plek in de top tien met Zwitserland's Martin Fuchs.

Ook Simon Delestre (FRA) springt één plaats vooruit naar de zevende plek en blijft zo Max Kühner (AUT) voor. De voormalige nummer zeven, McLain Ward (USA) volgt op plaats negen. Nieuwkomer in de top tien is de Rolex Grand Prix-winnaar van Genève, Richard Vogel (GER).

Harrie Smolders blijft standhouden op de elfde plaats in deze ranking en is zo de beste Nederlander. Ook Landgenoot Maikel van der Vleuten blijft prominent aanwezig in de top 20.

SF Equestrian ruiter, Jur Vrieling springt drie plaatsen vooruit naar de 43e plek.

Ranking