Harrie Smolders blijft beste Nederlander op wereldranglijst, von Eckermann opnieuw op één

Harrie Smolders blijft beste Nederlander op wereldranglijst, von Eckermann opnieuw op één

Hoewel de wereldranglijst elke maand wel wat wijzigt, zijn er toch altijd nog enkele zekerheden om aan vast te houden. Zo blijft Henrik von Eckermann regeren, wat hij al ruim een jaar doet. Harrie Smolders moet afscheid nemen van de top drie maar blijft wel bij de beste tien behoren. 

Op één zien we standvastig nog steeds de Zweedse von Eckermann op de voet gevolgd door Julien Epaillard (FRA). Steve Guerdat (SUI) maakt wellicht één van de grootste sprongen en komt nieuw de top drie binnen. De kersverse Europees Kampioen stond vorige maand nog op twaalf maar eist nu de derde plaats op. 

Ben Maher (GBR) heeft het afgelopen maand ook uitstekend gedaan, met onder andere een individueel vierde plaats op het EK. Hij komt van negen naar vier. Met die beweging verwijst hij Martin Fuchs (SUI) van vier naar vijf. McLain Ward (USA) zakt ook een plaatsje en gaat van vijf naar zes. Harrie smolders (NED) stond op drie maar krijgt een schop naar achteren naar zeven. Kent Farrington (USA) blijft op acht terwijl Simon Delestre (FRA) genoegen moet nemen met negen na zijn zesde plaats vorige maand. De top tien word besloten door Shane Sweetnam. De Ier houdt nog nipt vast aan zijn top tien notering en gaat van zeven naar tien. 

Maikel van der Vleuten zakt van 11 naar 15 terwijl ook Jur Vrieling vier plaatsen moet inboeten en nu op 24 komt te staan. Enkel deze drie, samen met Smolders, staan in de top vijftig voor Nederland. 

Volledige ranglijst