TeamNL start EK op vijf, Marlies van Baalen rijdt naar top tien

TeamNL start EK op vijf, Marlies van Baalen rijdt naar top tien

In Riesenbeck kwamen vandaag de eerste ruiters voor de landenwedstrijd aan de start. Voor Nederland kwamen Marlies van Baalen en Devenda Dijkstra aan de start, waarbij van Baalen voor het beste resultaat zorgde.

Van Baalen reed in het zadel van de elfjarige KWPN ruin Habibi DVB (v. Blue Hors Don Schufro) naar een score van 71,584% en werd zo achtste op 34 deelnemers. Al meteen op twaalf volgde Dijkstra die in het zadel van Hero (v. Johnson TN) naar een PR reed met een score van 71,211%. 

Individueel was de winst voor Carl Hester. De Brit stuurde de KWPN'er Fame (v. Bordeaux) naar een totaal van 78,540% en werd op één jurylid na unaniem op de eerste plaats gezet. Op twee kwam Isabelle Werth met DSP Quantz (v. Quaterback) en een score van 77,174%. Haar landgenoot Matthias Alexander Rath volgde op drie en kreeg voor zijn proef op Thiago GS (v. Totilas) 74,845%. 

In de landenwedstrijd zien we dezelfde verdeling met het Britse team op kop. Duitsland volgt met iets meer dan een halve procent verschil. Denemarken vult voorlopig de derde plaats in. Nederland start op een gedeeld vijfde plaats samen met Frankrijk en Spanje.

Resultaten landenwedstrijd
Resultaten individueel