Girlpower in de 4* Grote Prijs van Gross Viegeln: Irma Karlsson gaat volledig vrouwelijke top drie vooraf

Girlpower in de 4* Grote Prijs van Gross Viegeln: Irma Karlsson gaat volledig vrouwelijke top drie vooraf

In het Duitse Gross Viegeln werd de 4* Grote Prijs over een hoogte van 1m60 zojuist verreden. Zes combinaties konden doorstoten naar de barrage en daar barstte een ware strijd los. Uiteindelijk ging de overwinning naar Zweden dankzij Irma Karlsson.

De Zweedse Irma Karsson kwam als tweede aan de start in de barrage. Haar voorganger, Marie Liggens, had een zeer scherpe tijd neergezet maar kreeg een fout op de laatste hindernis. Karsson en de Chacco-Blue nakomeling Chacconu slaagden er wel in om foutloos te blijven en uiteindelijk finishten ze in een tijd van 41,04 seconden. Niet de snelste barrage tijd, wél ruimschoots genoeg voor de overwinning dankzij die prachtige nulronde. 

Alexa Stais en Crispo R (v. Casall) legden de winnaars het vuur nog wel aan de schenen. Zij kwamen als laatste in de ring en enkel de Zweedse amazone was tot dat punt foutloos in de barrage. Als Stais foutloos kon blijven, zou ze dus sowieso ten minste op de tweede plaats eindigen. De amazone slaagde daar ook daadwerkelijk in, alleen was ze net iets trager. In 42,37 seconden nam ze dus de tweede plaats voor haar rekening. 

De Duitse Marie Ligges kwam zoals gezegd als eerste aan de start. Met Corcovado L (v. Cornet Obolensky) had ze een razendsnelle tijd neergezet, maar de laatste hindernis ging naar beneden. Zo zakte ze uiteindelijk naar de derde plaats. Opvallend: de hele top drie bestond uit amazones! De rest van de top vijf was eveneens voor Duitsland. Markus Bringmann reed Pikeur Callas (v. Cardenio) naar de vierde plaats, Felix Hassmann en de KWPN'er SIG Hawkeye (v. Amadeus) moesten tevreden zijn met de vijfde plaats. 


Klik hier voor de volledige uitslag.