Todd Minikus en Amex Z beginnen het Saturday Night Lights Seizoen sterk in de $30,000 Cleghorn Gun Club Grand Prix

Todd Minikus en Amex Z beginnen het Saturday Night Lights Seizoen sterk in de $30,000 Cleghorn Gun Club Grand Prix

Mill Spring, NC - 21 mei 2022 - De eerste editie van de 2022 Saturday Night Lights presented by Tryon Horse & Home op Tryon International Equestrian Center & Resort (TIEC) bevatte de $30.000 Cleghorn Gun Club Grand Prix, waarbij Todd Minikus (Lake Worth, FL) en Amex Z de hoogste eer behaalden na hun barrageprestatie van 34,747 seconden. Op de tweede plaats eindigden Martien van der Hoeven (Pinehurst, TX) en Morris Horta, de Belgisch Warmbloed ruin (Eldorado van de Zeshoek x Irenice Horta) uit 2012 van Luccirelli International, LLC, in 37,233 seconden. Daniel "Dany" Michan (Mexico City, MX) reed Champion League, zijn eigen Hannoveraanse hengst uit 2012 (Cador x Carisma), naar een tijd van 37,496 om het podium te vervolledigen.

Minikus en de warmbloed merrie uit 2009 (Andiamo Z x Senne), die in eigendom van de Bit By Bit Group is, navigeerden door het parcours van Catsy Cruz (MEX) met natuurlijke snelheid, recapituleerde Minikus. "Amex is op dit moment een veteranenpartner voor me. Ze heeft al bijna twee maanden niet meer gesprongen, dus ze sprong heel fris en was gewoon super in de barrage. Ze had niet beter kunnen zijn!"

Totdat Amex Z de ring in stapte, had Van der Hoeven's leidende tijd van 37,233 seconden stand gehouden in de barrage van twaalf paarden. "Ik stond in de inrijpiste te kijken en ik kon echt niet inschatten hoe snel [Martien] ging. Maar Amex is misschien wel een van de snelste paarden ter wereld, denk ik. Ik probeerde het niet te overdrijven; ze was heel handig terug naar de combinatie en toen ze dat eenmaal zo goed deed, dacht ik dat ik op dat moment voor lag."

Minikus kreeg ook de kans om met een nieuw paard rond te springen, en dat bleek een leerzame ervaring voor het nieuwe partnerschap. "Om je de waarheid te zeggen, maakte ik een fout op [Graf Compliment]. Ik was onzeker en het is mijn eerste week dat ik hem uitbreng, dus ik baalde een beetje van de beslissingen die ik op dat paard maakte."

Minikus en Amez, een ervaren paar in het Tryon Stadium en in het hele land, zullen terugkomen om toekomstige wedstrijden onder de lichten te verrijden, maar het voelde goed om de iconische serie af te trappen met een overwinning, zo deelde hij.

"Het is leuk om terug te zijn in Tryon. Het publiek was geweldig, zoals gewoonlijk!" Minikus besloot: "Ik hoop dat we ze [dit seizoen] allemaal winnen! Weet je, het zal competitiever worden als de FEI-proeven die in de stad komen, en we zullen er zijn. En dat is het ding met deze sport - het is makkelijk om een sprong naar beneden te maken - deze week ben jij aan de beurt, en volgende week is iemand anders aan de beurt. Het is een nederige sport, dat is waarom we de proeven organiseren!"

Voor de volledige resultaten van de $30.000 Cleghorn Gun Club Grand Prix, klik hier. 


Bron: persbericht 
Foto's: ©Natalie Suto Photography voor TIEC