Gerco Schröder en Glock's Brilliant Berlin schitteren in 1.50m hoofdnummer Oliva

Gerco Schröder en Glock's Brilliant Berlin schitteren in 1.50m hoofdnummer Oliva

De hoofdrubriek van het sportief programma op zaterdag bij de MET in Oliva bestond uit de Final Gold 1.50m proef, waarin ruiters ook punten voor de Longines Ranking konden sprokkelen. Gerco Schröder was opnieuw de Nederlandse afgevaardigde. 

Slechts tien van de vijftig starters slaagde erin om het 1.50m hoge parcours tot een goed einde te brengen. Schröder was de enige Nederlander om zich bij dat groepje te mogen rekenen en had daarvoor de 10-jarige KWPN ruin van Berlin onder het zadel. Met het fokproduct van Van Doorn Brinks werkte hij een tweede keer foutloos af en werd vierde!

De overwinning was voor de door D. De Cuyper gefokte Belano vd Wijnhoeve Z. Het was de Spanjaard Mariano Martinez Bastida die de zoon van Berlin naar de overwinning loodste. Met over een halve seconde verschil hield het duo de Duitse Stephi de Boer met de 9-jarige Querida (Qualito) achter zich. Het brons was voor de Brit Joseph Clayton met de BWP hengst Gentlemen vh Veldhof, een Quite Easy 958-nakomeling uit de stallen van Bekaert-Naudts. 

Resultaten