Bas Moerings en Ipsthar leveren klasse af in 1.45m finale van Lier

Bas Moerings en Ipsthar leveren klasse af in 1.45m finale van Lier

In de hoofdrubriek bij het Azelhof, zijnde de 1.45m Medium Tour Final, knalde Bas Moerings als beste Nederlander naar de top vijf maar konden zijn landgenoten ook hoge ogen gooien.

De 1.45m hoge rubriek van de tweesterren competitie werd rechtstreeks tegen de klok afgewerkt en vormde overduidelijk een uitdaging met slechts 12 foutloze omlopen van de 72 deelnemers. Vermeir en de 10-jarige Dirina O.H. Z, een dochter van Dicasi O.H. zorgden voor de snelste tijd met 65,77s op de klok. Hiervoor kreeg het duo een knap zakcentje op de rekening gestort en gingen ze ook naar huis met een nieuwe materiaalkast. Landgenoot Jos Verlooy sprong voor eigen publiek naar het brons met Fts Killossery Konfusion (Siec Livello) met een tijd van 67,76s. De Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli was op Dyrka du Carry (Siryus de Bavoz) net iets sneller met 66,05s op de klok. 

Bas Moerings kon de KWPN hengst Ipsthar in 68,05s foutloos naar de eindmeet brengen en werd met de zoon van Denzel vt Meulenhof vierde. Britt Schaper zorgde voor een foutloze rit met Vivant (Vivant) en werd zevende voor Kars Bonhof en Ugano Z (Untouched). In het zadel van de KWPN ruin Faltic (Baltic VDL) sprong Fleur Holleman naar elf. Voor Kim Emmen en de KWPN'er Delvaux (Chacco-Blue) werd de veertiende plaats genoteerd. 

Resultaten