Gerco Schröder en Gert Jan Bruggink klasseren zich in 2* 1.45m GP kwalificatie van Riesenbeck

In Riesenbeck viel zonet het doek over de eerste competitiedag van de week met een CSI2* 1.45m Grand Prix kwalificatie die eveneens meetelde voor de Longines Ranking. Onze landgenoten Gerco Schröder en Gert Jan Bruggink zorgden er voor Nederlandse top tien klasseringen.

De Amerikaan Lucas Porter wist met C Hunter (v. Cassini II) de hoofdprijs binnen te slepen. Hij finishte als snelste foutloze omloop in 65,84 seconden. Tim Rieskamp-Goedeking en Ventago (v. Van Helsing) volgden op de tweede plaats en tikten de klok af op 69,08 seconden. Hans-Thorben Rüder en Dakota 420 (v. Ustinov) eindigden op de derde plek met een tijd van 69,51 seconden.

Katharina von Essen (C-Loona NRW) verzekerde een vierde plaats. Niklas Betz (Million Dollar Baby 12) vulde de top vijf verder aan.

Ger Schröder (Glock'S Lausejunge) viel net buiten de top vijf en klasseerde zich als zesde. Hij werd opgevolgd door Gert Jan Bruggink (That's Mie Z) die zevende eindigde in deze Grote Tour.

Gerben Morsink grijpt net naast winst in 2* 1.35m rubriek

In de CSI2* 1.35m proef was het Gerben Morsink die de Nederlandse eer hoog wist te houden door met Carina Z (v. Carthino Z) naar een tweede plaats te rijden in 66,04 seconden. Hij was net niet snel genoeg om Klaus Otte-Wiese en Queen Magic (v. Quinta Real) in te halen. Zij finishten met de winnende tijd van 64,88 seconden. Toni Hassmann vervolledigde het podium met Maicon (v. Montender) in 67,39 seconden.

Conor Drain (Cristo) eindigde vierde en verwees hiermee Hans-Thorben Rüder (Courage 138) naar de vijfde plek.

Albert Zoer (Jackpot) zorgde voor nog een Nederlandse klassering en eindigde negende.